nieuws

Terugblikken op Music Meeting 2018

Drie dagen bomvol muziek. Dat was Music Meeting 2018. Ruim 280 artiesten lieten in Park Brakkenstein een ander geluid horen. Een geluid dat dwars door stijlen, genres en culturen gaat. Nog even nagenieten…

 

Zaterdag 19 mei

Derek Brown, bekend van zijn unieke “BeatBoX-Sax”, blies het startsein voor Music Meeting. Dit deed hij met maar liefst vijftig andere saxofonisten! Hij gaf een workshop waarin de blazers in sneltreinvaart werden klaargestoomd voor een optreden op het veld bij Nikko.

Vanaf dat moment was er altijd wel ergens op het terrein iets bijzonders te beleven. Zo ontmoette Derek Brown in Oyo Donny McCaslin. Na een interview met muziekjournalist Koen Schouten ontstond een virtuoos saxofoonduet. Er bleek een duidelijke chemie tussen de saxofonisten. De Donny McCaslin Group sloot de dag af op het Nikko podium. Zijn innovatieve stijl en interessante ritmes tonen dat deze man voor zijn eigen muzikale weg kiest en niet in hokjes te plaatsen is. Een afsluiter van formaat! Bekijk hier de meeting van Donny McCaslin en Derek Brown terug in Oyo met Mixed Media Lounge. 

Op dag 1 van Music Meeting speelde Artist-in-Focus Becca Stevens de sterren van de hemel tussen het groen op Ziro. Ze trad op met het befaamde Attacca Quartet wat leidde tot een intiem optreden. Het begin van een weekend waarin zij haar veelzijdigheid als zangeres liet zien.

Zondag 20 mei

De vroege bezoekers van Music Meeting werden getrakteerd op een indrukwekkende ode aan menselijk stembereik door Roomful of Teeth. Op Nikko stond het Belgische jazzcollectief Flat Earth Society & David Bovée met het muzikale project ‘Boggamasta’. De muzikanten zorgden voor een eigenzinnig en meeslepend optreden. Het feest kwam ’s middags met Red Baraat die bhangra uit Noord-India mengde met de marching band feestmuziek uit New Orleans.

De Marokkaanse zangeres Oum gaf een indrukwekkend concert met veel invloeden van buiten de Arabische muziek. Zo hoorde je zelfs in sommige nummers latin invloeden. We sloten de avond af met LaMambanegra die salsa combineren met funk, r&b en hiphop. Zanger Jacobo Vélez ontpopte zich als een ware showman en swingend werd de avond afgesloten!

Maandag 21 mei

Op Tweede Pinksterdag had Becca Stevens een bijzondere muzikale ontmoeting met Chamber Tones. Een unieke samenwerking van de New Yorkse zangeres die pas één keer eerder met dit Nederlandse trio op het podium stond. Wende gaf ’s middags een explosief concert bij Nikko en wist het hele festivalterrein stil te krijgen…
Ook de derde en laatste dag van Music Meeting rolde je van de ene verrassing in de andere muzikale verrassing. Bij Mystic ontdekte het publiek nieuwe muziek van Knock on Wood, House of Waters gaf een indrukwekkend concert waarbij het plezier van het podium spatte, en de Studenten Big Band traden op bij de ‘talent-stage’ van Forssa. Bij de Mini-area waren er workshops met verschillende artiesten voor de jongste bezoekers en Seun Kuti werd geïnterviewd in Oyo waarna hij samen met Egypt 80 en Soweto Kinch de dag afsloot op Nikko. De zanger zet de krachtige Nigeriaanse muziek van zijn vader Fela voort. Het was een stomende eindact door één van de beste Afrikaanse bands op dit moment!

Wil je meer zien van Music Meeting Festival 2018? Bekijk de filmpjes hier op onze YouTube Channel! Binnenkort komt de officiele aftermovie uit en volgen meer foto’s en video’s. Houd onze social-mediakanalen in de gaten en volg ons op Facebook en Instagram, ook voor het eerste nieuws over Music Meeting 2019: 8, 9, 10 juni! Benieuwd naar de filmpjes van Mixed Media Lounge? Bekijk hier alle interviews en miniconcerten.