Fair Practice
Fair practice
Music Meeting hecht veel waarde aan een goede positie van medewerkers en artiesten. We betalen fair pay en we zorgen voor een veilige en prettige werkomgeving. Jaarlijks werken we met meer dan 100 vrijwilligers en we bieden stageplaatsen aan studenten van MBO, HBO en universiteit. Er is een vertrouwenspersoon aangesteld, bij wie zowel medewerkers en vrijwilligers, als musici terechtkunnen.
Music Meeting vindt het ook fair dat publiek betaalt voor kunst en cultuur. In onze tickettarieven houden we rekening met de verschillende bestedingsmogelijkheden van het publiek. We bieden een korting aan jongeren van 16-26 aan. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang. Door middel van ‘De Toegift’ kaart verwelkomen we mensen met een afstand tot kunst en cultuur bij het festival.
Op ons online muziekkanaal Music Meeting All Ears bieden we wel gratis toegankelijke content aan: van concertopnames tot interviews, van podcast tot kijkjes achter de schermen. Op deze manier willen we bij een zo breed mogelijk publiek vernieuwende artiesten, muziekstijlen en achtergronden onder de aandacht brengen.
Inclusie
Op Music Meeting presenteren we sinds jaar en dag een divers, internationaal en avontuurlijk programma. Het festival (en het online muziekkanaal) is voor alle leeftijden en voor iedereen die nieuwsgierig is naar nieuwe muziek. Music Meeting verbindt mensen met diverse culturele, sociale en economische achtergronden en wil een afspiegeling zijn van de maatschappij: voor en achter de schermen. We spannen ons in om niet- of ondervertegenwoordigde publieksgroepen te bereiken en welkom te heten bij Music Meeting. Dit geldt ook voor de organisatie en in onze partnerschappen. Music Meeting is aangesloten bij Keychange, een wereldwijd netwerk dat toewerkt naar gender equality in de muziekindustrie.
We willen het festival nog toegankelijker maken en dit ook actief communiceren. Voor mensen met een fysieke beperking bieden we de nodige faciliteiten. Voor mensen met een prikkelovergevoeligheid vragen we ons af of het festival aantrekkelijk is. Dit gaan we in 2023 onderzoeken.
Duurzaamheid
Music Meeting is al jaren bezig met het stap voor stap verduurzamen van het festival. Door middel van beschermende maatregelen beschermen we de flora en fauna in het park. Qua internationale artiesten sluiten we zoveel mogelijk aan bij green touring projecten en moedigen we musici aan zoveel mogelijk met trein te reizen. Deze aanmoediging gaat ook richting publiek, medewerkers en vrijwilligers. Maaltijden voor en achter de schermen zijn vegetarisch en in toenemende mate veganistisch, en we werken met de recyclebare petbekers. Voor materialen op gebied van promotie en merchandise kiezen we zoveel mogelijk voor duurzame opties, hergebruik of recyclen van materialen.
Governance
Stichting Music Meeting hanteert het directie-bestuurmodel. Het bestuur stelt het beleid, visie en doelstellingen vast en bewaakt de culturele waarde van Music Meeting. Het bestuur is eindverantwoordelijk maar delegeert zijn taken, zowel de beleidsvoorbereidende als de uitvoerende, aan de directie (algemeen directeur en artistiek leider). Deze wordt door het bestuur aangesteld. Het bestuur verricht zijn taken onbezoldigd.