nieuws

Music Meeting vernieuwt

Dit jaar ondergaat ons festival een flinke metamorfose. Het terrein wordt avontuurlijker, er komen twee nieuwe hoofdpodia en de uitstraling van het festival wordt vernieuwd. Zo bieden we jou een optimale muziekbeleving tijdens het Pinksterweekend op 19, 20 en 21 mei 2018.

Festivalterrein

Het festivalterrein – Park Brakkenstein – gaat flink op de schop. “De essentie – namelijk muziek laten horen die zelden of nooit in Nederland klinkt – blijft hetzelfde. We willen onze bezoekers nog meer inspireren. De indeling van het terrein wordt spannender waardoor je het gevoel krijgt dat je even in een andere wereld bent. Een indeling die de muziekbeleving versterkt. Ook krijgt het uiterlijk van het festival een update. Dat zie je nu al aan de vormgeving: het logo en de website zijn vernieuwd en straks zie je het ook op het terrein”, aldus festivaldirecteur Sanne Grijsen.

Nieuwe podia

De twee grootste podia van het festival gaan er compleet anders uitzien. “Kwaliteit staat voorop. Zoals je van ons gewend bent, geven we een podium aan de beste artiesten van over de hele wereld. Alle voorzieningen zijn er dan ook op gericht hun muziek optimaal te laten klinken en de bezoeker een fijne ervaring te bieden. En ook met slecht weer hebben we straks uitstekende faciliteiten”, vertelt de directeur.

Dwars door genres

De organisatie grijpt de 15e buiteneditie van het festival aan voor vernieuwing. Met zijn wortels in Nijmegen en internationale profiel is Music Meeting uniek in zijn soort. “We zijn er trots op dat we in Nijmegen ieder jaar een festival kunnen organiseren met zo’n rijk aanbod aan muziek”, vertelt de directeur. “We gaan al 34 jaar dwars door genres. Van jazz tot improvisatiemuziek en van traditionele muziek tot nieuwe geluiden. We geloven niet in hokjes en gaan dat nog meer benadrukken. In een tijd waarin grote commerciële partijen de muziekindustrie beheersen, willen wij juist een ander geluid laten horen”.

Early Birds uitverkocht, voorverkoop start 1 februari

De Early Bird 3-Day Tickets en groepstickets voor Music Meeting zijn inmiddels uitverkocht. De reguliere voorverkoop start op donderdag 1 februari om 10:00u. Dan worden ook de eerste namen van het programma bekend gemaakt. Er zijn tickets voor 3 dagen, 3 dagen incl. camping en dagtickets te koop. Vanaf dit jaar is er geen ‘parkticket’ te koop. Met een 3-Day of 1-Day Ticket heb je nu toegang tot het hele festival en alle optredens. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang tot het festival.

Koop tickets