nieuws

Workshopbands en Masterclasses met Becca Stevens, Derek Brown & Santiago Vazquez

Ben jij een talentvolle muzikant of zanger/zangeres (amateur/semi professional) die van een uitdaging houdt en bovenal met heel veel plezier muziek maakt? Schrijf je nu in voor een workshop of masterclass met de artiesten van Music Meeting. Ga de uitdaging aan met Becca Stevens, Derek Brown en Santiago Vazquez!

Wij zijn op zoek naar jou!

Music Meeting organiseert workshops en masterclasses met festivalartiesten. Wil jij samen met professionele artiesten muziek maken en samen leren? Schrijf je dan in voor de workshopbands of de masterclasses. Bij de workshopbands volgt als afsluiter een optreden met deze artiest op Music Meeting. Deelname is gratis. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij!

Aanmelden voor één van de workshopbands of masterclasses kan via dit formulier. Vragen? Neem contact op met Floor Nobbe via floor@musicmeeting.nl

Music Meeting vindt plaats van 19 t/m 21 mei 2018 in park Brakkenstein. Meer informatie over Music Meeting: www.musicmeeting.nl.De data van de workshops en masterclasses zijn bekend, het exacte tijdstip en de locaties volgen nog.

Waaruit kun je kiezen?


Workshopband ‘Rhythm With Signs’ Santiago Vazquez

Santiago Vazquez, Argentijns percussionist en componist, heeft een unieke muzikale gebarentaal ontwikkeld, Rythm With Signs, waarbij de dirigent via handgebaren precies kan aangeven wat er door welke muzikant gespeeld moet worden. Daarvoor heeft hij de beschikking over ruim 90 gebaren! In deze workshops kun je van uitvinder Vazquez zelf leren en ervaren hoe dit werkt en geef je tot slot een korte presentatie van de resultaten.

Repetities:
Donderdag 17 mei    avond
Vrijdag 18 mei           avond

Openbare presentatie:
Zaterdag 19 mei       17h15

Voor wie: maximaal 15 ervaren percussionisten. Instrumentalisten zijn ook van harte welkom.


Workshopband ‘Vocal en Songwriting’ Becca Stevens
De Amerikaanse zangeres, componiste en multi-instrumentalist, Becca Stevens, verkent uiteenlopende muzikale werelden en brengt die smaakvol samen. Stevens’ grootste kracht is de intimiteit die ze schept. Dankzij de grote reikwijdte van haar smaak en haar karakteristieke, pure stem heeft ze al talloze luisteraars voor zich gewonnen. Becca treedt niet alleen drie keer (!) op tijdens Music Meeting, maar geeft ook een boeiende en inspirerende workshop. In de workshop deelt Becca haar visie op muziek, laat je meekijken in het proces van songwriting, neemt je mee in hoe je muziek het beste tot uitvoering brengt en gaat dieper in op de techniek achter haar muziek. Niet alleen oefenen, maar ook met een gezamenlijke presentatie op het Forssa podium als resultaat!
 
Repetities:
Donderdag 17 mei   avond
Vrijdag 18 mei          avond
 
Openbare presentatie:
Maandag 21 mei     14h30Voor wie:
maximaal 15 ervaren amateurmusici. Voor zangeressen, zangers en instrumentalisten.

Workshopband ‘BEATBoX SAX’ Derek Brown

Wist je dat een sax kan scratchen, een drum kan zijn en ook een bas? Maak kennis met Derek Brown de uitvinder van de BEATBoX sax. Brown inspireert publiek over de hele wereld met deze baanbrekende stijl. Met innovatieve technieken opent hij voorheen niet-herkende regio’s voor de saxofoon. In deze workshop demonstreert en bespreekt Derek Brown verschillende technieken die hij gebruikt op de saxofoon. De meer traditionele technieken zoals slap tonguing, double tonguing, and multiphonics. Als ook de nieuwe technieken zoals tongue ramming, record “scratching” sounds, pitchless pops, high-hat clicks. Als deelnemer word je uitgedaagd om mee te doen met je eigen instrument. Browns techniek is namelijk niet alleen inspirerend voor saxofonisten, maar ook voor andere muzikanten. Niet alleen oefenen, maar ook met een gezamenlijke presentatie op het Forssa podium als resultaat!

Repetities:
Vrijdag 18 mei         avond
Zondag 20 mei        ochtend

Openbare presentatie:
Zondag 20 mei        16h45

Voor wie:maximaal 15 ervaren amateurmusici. Saxofonisten en andere instrumentalisten.


Masterclasses Becca Stevens en Derek Brown @ ArtEZ

Op 18 mei geven Becca Stevens en Derek Brown allebei een masterclass op het conservatorium in Arnhem. Deze masterclasses zijn ook toegankelijk voor niet ArtEZ-studenten.

Masterclasses:
Vrijdag 18 mei         13h30 tot 15h30
Locatie                     ArtEZ Arnhem

Voor wie: Studenten van het conservatorium in Arnhem en overige geïnteresseerden.