Workshopbands


Ben jij een talentvolle muzikant of zanger/zangeres (amateur/semi professional) die van een uitdaging houdt en bovenal met heel veel plezier muziek maakt? Schrijf je nu in voor een workshop met de artiesten van International Music Meeting Festival. Ga de uitdaging aan met Eliane Correa, Roda da Holanda, Thomas Böttcher en Popcentrum Jacobiberg!

Wij zijn op zoek naar jou! Music Meeting organiseert workshops met festivalartiesten. Wil jij samen met professionele artiesten muziek maken en samen leren? Schrijf je dan in voor de workshopbands!

Optreden op Music Meeting

Als deelnemer aan de workshops en masterclasses krijg je een unieke kans om samen te werken met en te leren van internationale beroepsmuzikanten. Als afsluiter geven jullie tijdens het festival een optreden op het Forssa podium. De workshop-concerten duren +- 20 minuten, behalve de Jacobiberg-jamsessie, die zal langer duren. Deelname is gratis en wij zien deelnemers als artiesten, met alle privileges die daarbij horen! Je krijgt dus een backstage-bandje voor de dag dat je speelt, drankjes en kan dus ook naar alle concerten.

Deelname is gratis. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij! Aanmelden voor één van de workshopbands of masterclasses kan via onderstaande button. Heb je vragen? Neem contact op met Matthijs van der Laan via matthijs@musicmeeting.nl.

Music Meeting vindt plaats van 8 t/m 10 juni 2019 in Park Brakkenstein in Nijmegen. Meer informatie over Music Meeting: www.musicmeeting.nl/informatie. De data van de workshops en masterclasses zijn bekend, het exacte tijdstip en de locaties volgen nog.

VOL: Cuban-ensemble door Eliane Correa

Onze jonge en mega-energieke artist in focus Eliane Correa gaat een Cubaanse muziekworkshop geven. Ze woont in Havana en Londen en de muziek uit beide steden wordt als inspiratie gebruikt. Jullie gaan diverse Cubaanse muziekstijlen en de stilistische en ritmische kenmerken van deze stijlen verkennen en je krijgt handvatten aangereikt om deze toe te passen. Er is veel ruimte voor improvisatie!

Workshop: 6 + 7 juni, 19.30

Optreden: 8 Juni, tijd nog onbekend

Locatie: Nijmegen

Voor: semi-gevorderde muzikanten

NB: deze workshop is in het Engels

Braziliaanse Samba door Roda da Holanda

Braziliaanse samba: het is de specialiteit van de Roda da Holanda. Elke maand geeft deze groep uitverkochte concerten in Amsterdam, waarbij het voltallige publiek staat de dansen op originele samba-deunen die grondig worden afgestoft.

De Braziliaanse gitarist en bassist Breno Viricimo loodst jullie door de klassiekers. Soms makkelijk, soms harmonisch enorm uitdagend, maar altijd warm en energiek. Hij nodigt andere leden van Roda da Holanda uit om hun specialiteit met jullie te delen. Zo komt elke instrumentgroep aan bod. En: de workshop is ook zeer geschikt voor zangers!

Workshop: 

21 Mei: Q-Factory Amsterdam, 19.30u
28 Mei: Q-Factory Amsterdam, 19.30u
4 Juni: Q-Factory Amsterdam, 19.30u

Optreden: 8 Juni, 19.30

Voor: semi-gevorderde instrumentalisten (ritme-, slag- en blazerssectie, percussionisten) en zangers

NB: deze workshop is in het Engels.

Blind Orchestra door Thomas Böttcher i.s.m. Codarts Rotterdam en MuZIEum

Als je echt geniet van muziek, doe je je ogen dicht, nietwaar? In deze bijzondere workshop is dat vanzelfsprekend, want Thomas Böttcher, piano-docent aan het Conservatorium van Rotterdam, neemt je mee in zijn wereld. Thomas is zelf blind en in deze groovende workshop zal hij je oren openen en je een unieke muzikale ervaring geven.

Workshop: 6 + 7 juni, 19.30

Optreden: 8 Juni, tijd nog onbekend

Locatie: Nijmegen

Voor: semi-gevorderde instrumentalisten en zangers

Jammen kun je leren! i.s.m. Jacobiberg

Je begint from scratch en voor je het weet soleer je over de heerlijkste funk & soul grooves: dat is jammen, en voor veel muzikanten bestaat er niks mooiers! Na het volgen van deze workshop ken jij de geheimen van een goede jamsessie. Je krijgt workshop krijg de tools in handen om zelf onderdeel te zijn van een jamsessie. Onder leiding van gitarist Aldo Spadaro, ga je tijdens de workshops veel spelen, maar ook naar elkaar luisteren en tips uitwisselen.

Docent: Aldo Spadaro

Workshop: 25 mei, 1 juni en 8 juni van 12u tot 14u

Optreden: 10 Juni, tijd nog onbekend

Locatie: Popcentrum Jacobiberg, Utrechtseweg 310, 6812 AR,  Arnhem

Voor: instrumentalisten en 1-2 zangers, tot 30 jaar