We zijn trots! Het album ‘Cuba Linda’ (2018) van onze programmeur Maite Hontelé is genomineerd voor een Latin Grammy in de categorie ‘Best Salsa Album’. De Latin Grammy Awards worden uitgereikt op 14 november 2019.

Maite reageert: “Deze nominatie is het hoogst haalbare, naast winnen natuurlijk! De concurrentie is moordend. Het is voor mij een geweldige erkenning van mijn werk en leven als trompettiste en bandleider.”

Het is haar tweede nominatie: in 2014 was het album Déjame Así genomineerd. Dit keer betekent het nóg meer voor Maite: “Het is een zeer persoonlijk project. Ik droomde hier al vele jaren van en 2 jaar geleden begon ik met het verwezenlijken ervan. Ik ben toen een aantal maanden in Havana, Cuba gaan wonen om te praten met musici, producers en labels. Vervolgens heb ik mijn Colombiaanse team en het Cubaanse team bij elkaar gebracht in de beroemde EGREM studio’s, waar we in 11 dagen de basis legden voor Cuba Linda. Elke track op het album heeft een special guest, veelal zeer gerenommeerde latin-artiesten, zoals Gilberto Santa Rosa, Vicente García, Orquesta Aragón, en vele anderen. Het is een eer dat ze allemaal graag mee wilden werken aan dit album.”

De nominatie is voor Maite ook bijzonder omdat zij sinds een jaar gestopt is met trompet spelen. “Na een burnout en een periode vol twijfels heb ik besloten om mijn carrière om te gooien. Ik woonde 10 jaar lang in Colombia, maar woon sinds december 2018 weer in Nederland. Ik werk nu als (concert-) programmeur voor International Music Meeting Festival in Nijmegen, een geweldige baan.”

Documentaire ‘Ademtocht’ op NFF

Over de afgelopen twee heftige jaren verschijnt binnenkort de documentaire ‘Ademtocht’ op tv. Aanstaande zondag 29 september gaat de film al in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Luister ‘Cuba Linda’ via Spotify