We sluiten 2020 af met een dubbel gevoel. We kunnen, voor het eerst in 36 jaar, níet terugblikken op een festivaleditie vol nieuwe samenwerkingen en muzikale ontdekkingen.
We moesten het festival afgelasten bij de eerste lockdown. En ook onze inspanningen om een aantal artiesten alsnog te laten optreden op Festival Jazz International Nijmegen & Rotterdam, moesten we staken vanwege de tweede golf. Zoveel musici met prachtige projecten zagen de ene na de andere concertboeking in rook opgaan. Dat alles, en natuurlijk het besef dat het coronavirus op zoveel andere manieren impact heeft en we nu bovendien weer in een lockdown zitten, vinden we ontzettend jammer.
Eén concert en een podcast konden we wel realiseren: Ramón Valle en Reinier Baas. Dit prachtige concert werd opgenomen in de Vereeniging, de locatie waar Music Meeting ooit van start ging, en is nog steeds te beluisteren op onze website.
En we hebben natuurlijk niet stil gezeten. We broeden al maanden met het team, en met alle lessons learned uit 2020 bij de hand, op de ideale corona-proof festivalsetting voor Music Meeting 2021 in Park Brakkenstein. En die gaat er komen! Save the dates: 22-24 mei 2021.
Niet alleen gaan we jullie muzikaal verrassen, ook hopen we jullie te verblijden met een uitzonderlijk festivalformat, ondanks – of misschien wel dankzij – de coronamaatregelen. Ook online gaat er bij Music Meeting in de loop van 2021 een wereld voor jullie open. Meer hierover in de volgende nieuwsbrief en op onze website & socials. De mensen die hun ticket voor 2020 doorgeschoven hebben naar volgend jaar krijgen uiteraard ook nader bericht van ons. Zodra we weer op locatie mogen werken, zijn we elke woensdag te vinden in het Festivalhuis in Nijmegen, waar we kantoor delen met onze collega’s van Go Short, Wintertuin en InScience.
Wees welkom of mail ons, mochten er vragen leven: seeyou@musicmeeting.nl.
We wensen iedereen fijne kerstdagen toe, en alle goeds en gezondheid voor 2021.
Team Music Meeting 2021.