Vanwege de recente Covid19-maatregelen die op 13 oktober bekend zijn gemaakt, zien de organisaties van de zusterfestivals Festival Jazz International Rotterdam en Festival Jazz International Nijmegen zich genoodzaakt om hun evenementen eind oktober af te gelasten. Daarmee zijn ook de concerten van programmapartner International Music Meeting Festival geannuleerd.

Festival Jazz International Rotterdam en Festival Jazz International Nijmegen zouden plaatsvinden van 29 oktober tot en met 1 november, met een programma vol jong talent, bijzondere projecten en nieuwe samenwerkingen. Een aantal bands dat op het programma stond van het afgelaste International Music Meeting Festival zou optreden op één of beide jazzfestivals. Publiek dat al een kaartje heeft gekocht wordt zo snel mogelijk geïnformeerd.

Music Meeting, en beide jazzfestivals, houden hoop voor de toekomst en beraden zich op manieren om – zodra de situatie het weer toelaat –  weer programma te presenteren, makers een podium te bieden en dit alles in een veilige live setting aan te bieden aan het publiek.