De Britse muzikanten Eliane Correa en Bex Burch zijn dit jaar Artists in Focus op International Music Meeting Festival. Tijdens het festival is er volop aandacht voor deze twee jonge, klassiek geschoolde en creatieve bandleiders. Zij representeren het nieuwe geluid uit Londen en zijn daarom elke dag te zien op het festival.

Artist in Focus
Elk jaar nodigen wij een jonge, talentvolle artiest uit om zijn of haar muzikale grenzen op te zoeken. De Artist in Focus treedt op samen met andere festivalartiesten, geeft workshops aan semi-professionele musici en speelt elke dag op het festival. Dit jaar kiezen wij voor twee vrouwelijke Artists in Focus, waarmee ook het belang van méér vrouwen op het podium wordt benadrukt. Correa en Burch komen uit de Londense muziekscene en smeden muziekstijlen van uiteenlopende landen samen.

Eliane Correa

Eliane Correa is de bandleider van Wara. Ze studeerde piano in Havana (Cuba) en vertrok daarna naar Londen. Daar richtte ze haar band Wara op. Daarnaast tourt ze onder andere met Hans Zimmer, Mayito Rivera en Pedrito Calvo & Los Van Van en is ze curator voor het London Latin Jazz Festival.

Bekijk een interview met Correa >>

Correa speelt op 8 juni met Mercadonegro, op 9 juni met haar band Wara en 10 juni met het Nederlandse ensemble Fuse. Zondag 19 mei is Wara te zien in VPRO Vrije Geluiden, 10:30 op NPO1.

Bex Burch

Bex Burch vertrok na haar opleiding als klassiek percussionist naar Guo in Ghana. Hier woonde ze ruim drie jaar en leerde daar gyil, een xylofoon, spelen. Uiteindelijk vertrok ze naar Londen en richtte daar Vula Viel op. De band maakt ruige composities met een post-punk randje, waarin de zelfgemaakte gyil van Burch centraal staat.

Bekijk een interview met Burch >>

Burch speelt op 9 juni met het Global Improvisers Orchestra, 10 juni met het Fringe Orchestra en op 10 juni met haar band Vula Viel.

Foto’s: Sabijn Peeters

Koop tickets