nieuws

Eerste namen Music Meeting 2018

Donny McCaslin Group, Flat Earth Society & David Bovée, Saz’Iso en Sidiki Diabaté komen dit jaar naar International Music Meeting Festival op 19, 20 en 21 mei 2018. De voorverkoop start vandaag, 1 februari, om 10.00u.

Moderne jazz & afropop

Met Donny McCaslin halen wij één van de best bewaarde geheimen uit de moderne jazz naar Nederland. De saxofonist is bekend van zijn grote bijdrage aan David Bowie’s album ‘Blackstar’ en hij is, met 12 albums op zijn naam, al meer dan twintig jaar van grote waarde in de New Yorkse jazzscene. Flat Earth Society is een energieke smeltkroes van vijftien topmusici onder leiding van componist en producer Peter Vermeersch. Samen met gitarist David Bovée brengt de Vlaamse groep het rauwe, groovy en uitzinnige muziekproject ‘Boggamasta’. Saz’Iso, samengebracht door producer Joe Boyd (Pink Floyd, R.E.M.), is met hun authentieke Albanese volksmuziek voor het eerst live te zien in Nederland. De jonge Sidiki Diabaté – zoon van kora-virtuoos Toumani Diabaté – is inmiddels een grote hiphop-ster in Mali, maar verovert langzaam de wereld met zijn mix van hiphop en afropop waarin de kora een grote rol blijft spelen.

Ook op het programma

Naast Donny McCaslin Group, Flat Earth Society & David Bovée, Saz’Iso en Sidiki Diabaté verwelkomen we ook saxofonist Derek Brown (VS), La Mambanegra (Colombia), Sahad & The Nataal Patchwork (Senegal) en Sysmo (België) die samen spelen met Santiago Vazquez (Argentinië). In de komende maanden worden er nog meer namen aan het programma toegevoegd.

Start kaartverkoop

De reguliere voorverkoop van Music Meeting 2018 is vandaag gestart via musicmeeting.nl/tickets. Er zijn 1-Day Tickets, 3-Day Tickets en 3-Day Tickets met camping te koop. Voor studenten en CJP-kaarthouders geldt een speciaal tarief. Vanaf dit jaar is er geen ‘parkticket’ te koop. Met een ticket heb je nu toegang tot het hele festivalterrein en alle optredens. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang.

Koop tickets