Kareyce Fotso

By 18/04/18artist

Kareyce Fotso

Cameroon, België

Afrikaans buitenbeentje met een uitgesproken mening en een droom

Hoewel ze haar Kameroense wortels niet onder stoelen of banken steekt, is zangeres Kareyce Fotso een buitenbeetje in de wereld van de Afrikaanse muziek. Haar trage, statige gitaarspel doet denken aan de folkpop van de Amerikaanse groep Pearls Before Swine uit de jaren zestig. Gaandeweg vlecht ze er steeds complexere melodische zanglijnen doorheen. Alle begeleiding dient slechts ter ondersteuning van haar expressieve stem, die zelfs binnen één enkel lied de meest uiteenlopende emoties kan tonen, van fluisterzacht geprevel tot krijsend van razernij. Die opbouw van haar songs weerspiegelt ook die van haar optreden als geheel. Meestal begint ze heel ingetogen, diep over haar gitaar gebogen, met een luisterliedje. Niets doet dan
vermoeden dat ze een half uur later woest roffelend op een talking drum over het podium kan wervelen. Fotso neemt in geen enkel opzicht een blad voor de mond. In haar zelfgeschreven liedjes spreekt ze zich uit over de vele misstanden in haar land en elders in Afrika, zoals ontbossing, armoede, polygamie en gedwongen huwelijken. Maar dat betekent voor haar niet bij de pakken neerzitten of emigreren.
Want dat is haar boodschap: Geloof in je dromen! De toekomst van Afrika ligt niet vast, dus neem stelling! Ga niet weg. Blijf en doe mee!

Kareyce Fotso – zang, gitaar, percussie
Fabien Degryse – gitaar

Kareyce Fotso op Music Meeting

Dag: zaterdag
Tijd: 17:15
Locatie: Mystic

Naar programma

Volg Kareyce Fotso

Facebook
YouTube
Instagram
Twitter
Website