De beste muziek die je zelden ziet

Music Meeting introduceert hoogwaardige muziek uit alle windstreken die zelden of niet live te horen is in Nederland en Europa. Hierin initieert en ondersteunt het festival grensverleggende projecten van nieuw en onontdekt of onderbelicht talent.

Dit doet Music Meeting met een driedaags internationaal muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt tijdens Pinksteren in het feeërieke Park Brakkenstein te Nijmegen, een uniek landschapspark met de status van rijksmonument.

'...een kwart eeuw consistente kwaliteit' De Volkskrant

'...Ook dit jaar maakte Music Meeting zijn smaakmakende rol waar als kraamkamer van nieuwe geluiden uit oude tradities' Trouw

'...Met deze programmering heeft de Music Meeting-organisatie laten zien, dat ze ( ...) nog steeds uitgerust zijn met jeugdig, avontuurlijk en vernieuwend elan zonder enige ooghoekbelasting.' OOR.nl

'Music Meeting presenteert een kwalitatief sterk programma waarmee het ontwikkelingen aanjaagt in het veld van de muziek en waarmee het zich onderscheidt van andere festivals en podia, en toont zich daarbij een sterk ondernemer.' De plannen noemt de commissie 'aantrekkelijk, grensverleggend en innovatief' en 'overtuigend uitgewerkt'. Verder vindt zij het festival 'een voorbeeld van hoe je ook wat minder toegankelijke muziekvormen voor een groter publiek kunt ontsluiten.' Fonds Podiumkunsten Nederland

In 2013 is Music Meeting verkozen tot een van de 25 beste internationale muziekfestivals wereldwijd, door het toonaangevende Engelse magazine Songlines.

Concerten en veel meer

Naast het hoofdprogramma op de podia Apollo en Mondo kent Music Meeting een uitgebreid verdiepend programma met tientallen items verdeeld over twee pijlers:

  • Muziek in Context: interviews en akoestische optredens in de Mezzo, brunchconcerten in de Hortus, korte films/docu's in de Movie Meeting, nachtprogramma met Club ¡mm...! in Doornroosje en bijzondere concerten op uitzonderlijke natuur- en erfgoedlocaties rond het park.
  • Talentontwikkeling: voor kinderen, jonge talenten en semi-profs/amateurmusici, die dankzij het festival kennismaken met internationale autoriteiten in hun genre, erdoor geïnspireerd raken en zeldzame kennis en ervaringen opdoen waarmee hun muzikale ontwikkeling nieuwe impulsen krijgt. Zo kunnen de kids tot 12 jaar terecht bij de Mini Meeting, jongeren en semi-profs/amateurs bij workshops en workshopbands die optreden op het Intro-podium, en conservatorium-studenten en geïnteresseerden bij de masterclasses bij onder meer ArtEZ in Arnhem.

Geschiedenis

De eerste editie van Music Meeting was in 1985. Tot en met 2003 werd Music Meeting in Concertgebouw de Vereeniging en Stadsschouwburg Nijmegen gehouden. Sinds 2004 vindt Music Meeting plaats in Park Brakkenstein. Vanaf 2006 wordt Music Meeting altijd in het Pinksterweekend gehouden.